Svæverammer, hvad er fordelene ved en svæveramme og hvad er prisen på en smuk ramme?

Svæverammer giver den sidste finish til maleriet og løfter malerier til nye højder

Men hvad er fordelene ved en svæveramme og hvad koster de, det kigger vi nærmere på i denne artikel, som er dedikeret til de lidt oversete rammer.

Maleri af Jack Nicholson af kunstneren Henning Dalhoff

Ovenstående er maleriet "Jack" af Henning Dalhoff. Maleriet som er produceret i 2017 er 50 cm. i højden og 50 cm. i bredden. Maleriet er malet med akrylmaling og koster kr. 3500.

Svæveramme, find den rigtig ramme

En svæveramme er en ramme, der sættes udenom et lærred. Der er lidt luft mellem rammen og lærredet, hvilket giver en illusion af, at lærredet svæver indeni rammen, deraf navnet svæveramme.

Du kan få svæverammer i mange forskellige størrelser og i mange forskellige prisklasser. Når du skal vælge en svæveramme, er det vigtigt, at du både tænker over, at den skal passe til billedet, men også at det gerne må være en neutral ramme, der passer til de øvrige ting i dit hjem.


Sælg dine malerier online, opret en gratis bruger på Maleribasen


En farvet svæveramme kan være pæn, men det kræver at selve rammen passer til det motiv som den indrammer, og ikke tager al fokus fra det maleri, som er præsenteret i rammen.

Eksempler på svæverammer i forskellig farve

Pris for en Svæveramme

Hvad koster en svæveramme og er det prisen værd at investere i en ramme når maleriet eller dit billede skal hænges op ?

Prisen på svæverammer er genrelt baseret på størrelsen af selve rammen i mm. Men man kan oftest købe rammer fra fra. ca. kr. 200,- og op. Det er også muligt at få specieldesignet sin egen svæveramme på spedifikke mål, der passer perfekt til det maleri der skal indrammes.

Hos billedmontøren, kan man få hjælp til alt fra produktion af svæverammer til opsætning af lærreder og malerier.

Tit kan det godt betale sig at investere i en smuk svæveramme, både i forhold til udtrykket når maleriet er hængt op, men også i forhold til evnetuelt videresalg. En flot ramme kan være afgørende for om maleriet bliver solgt til den helt rigtige pris.

Ønsker du specielfremstillede svæverammer kan du hurtigt beregne din pris her.

Det kendte maleri Pige med Perleørering af Johannes Vermeer

Fordelene ved at vælge en svæveramme

Når du skal indramme et lærred, har du mange forskellige rammer at vælge imellem. Du kan selvfølgelig vælge den klassiske tykke guldramme. Den kan være rigtig flot til nogle billeder, men bliver hurtigt meget dominerende i forhold til billedmotivet.

Typisk er guldrammer brugt på ældre landsskabsmalerier og portrætter. Derudover kan en guldramme også komme til at virke lidt gammeldags i sit udtryk.

Når du vælger en svæveramme, får du en moderne ramme, der ikke gør for meget væsen af sig. Du kan selvfølgelig se, at lærredet sidder i rammen, men rammen kommer ikke til at spille en dominerende rolle rundt om lærredet.

Vild med at male ? Sæt alle de malerier du ønsker til salg fra kun kr. 39,- pr. mrd.

Med sit neutrale udtryk, har svæverammen en fordel frem for de klassiske rammer. Derudover er svæverammen et godt valg, fordi den er nem at hænge op på væggen, og fordi det ikke er en ramme, som du skal være nænsom og påpasselig med, i forhold til de klassiske forgyldte rammer. En svæveramme er let at hænge op og du behøver ikke frygte at den let går i stykker.

Maleri af by i en svæveramme

Populære rammer

Alle typer kunstnere og købere bruger svæverammer i dag. Det skyldes, som nævnt ovenfor, at de er meget neutrale i deres udtryk. De passer derfor ind i mange forskellige former for hjem. Endelig er de også nemme at flytte rundt på eller at sende med posten. Det kan også være en stor fordel, især hvis man har mange malerier, som man sælger til kunstelskere rundt om i landet.

Svæverammer giver malerier et smukkere indtryk og fremhæver dem på en anden måde end tradiditionelle rammer.

Forskellige rammer og svæverammer i en bunke i sort og hvid farve

Øg dit salg med en svæveramme

Hvis du sælge billeder, enten i egen butik eller på nettet, kan det være en god ide, at du vælger at indramme dem i svæverammer. Det kan være en medvirkede årsag til, at dit maleri bliver solgt hurtigere til den pris som du ønsker.

Købere sætter typisk pris på at maleriet allerede fra start er indrammet i en flot ramme og at selve rammen er inkluderet i prisen. Samtidig kan det som kunstner også være rart at vælge de rammer, som ens billeder skal hænge i. Det er med til at gøre, at man som maler kan sætte dit eget personlige præg på, hvordan dine billeder bliver indrammet.

Af Thomas Jensen, skribent

Læs også disse artikler

Inspiration fra naturen

Hobbymaling - sådan kommer du i gang som nybegynder

Malerpensler, hvilke skal jeg bruge?

Online galleri med Danmarks største udvalg af unikke malerier

Malerier med dyremotiver - se det store udvalg her

Oversigt over alle kunstnerinterviews

Mahoney: Bauhaus kunst, punk, energi og mere kunst til folket

Arendal: Kreativiteten på lærredet kom buldrende efter 20 års pause

á JesPere : Jægeren og kunstneren der trækker os tilbage til fortiden

Nadia Carstens: 18 årig talentfuld kunstner med fokus på æstetikken

Birgit Højgaard : Opskriften er at tro på sig selv og vise malerierne frem

Jakob Ingvorsen: Ung talentfuld kunstner med en masse på hjerte

Anne-Mettes: Malerkunst set fra den lyse side

Inge Thøgersen: Fra jakker og unika produktion, til global gallerist


Alle artikler