Svæverammer – hvad er fordelene ved en svæveramme?

Publiceret d. 11-09-2017

Svæverammer er meget neutrale rammer, der er nemme at sætte op

En svæveramme er en ramme, der sættes udenom et lærred. Der er lidt luft mellem rammen og lærredet, hvilket giver en illusion af, at lærredet svæver indeni rammen, deraf navnet svæveramme. Du kan få svæverammer i mange forskellige størrelser og i mange forskellige prisklasser. Når du skal vælge en svæveramme, er det vigtigt, at du både tænker over, at den skal passe til billedet, men også at det gerne må være en neutral ramme, der passer til de øvrige ting i dit hjem. En farvet svæveramme kan være pæn, men det kræver at selve rammen passer til det motiv som den indrammer, og ikke tager al fokus fra det maleri, som er præsenteret i rammen.

Fordelene ved at vælge en svæveramme

Når du skal indramme et lærred, har du mange forskellige rammer at vælge imellem. Du kan selvfølgelig vælge den klassiske tykke guldramme. Den kan være rigtig flot til nogle billeder, men bliver hurtigt meget dominerende i forhold til billedmotivet. Typisk er guldrammer brugt på ældre landsskabsmalerier og portrætter. Derudover kan en guldramme også komme til at virke lidt gammeldags i sit udtryk. Når du vælger en svæveramme, får du en moderne ramme, der ikke gør for meget væsen af sig. Du kan selvfølgelig se, at lærredet sidder i rammen, men rammen kommer ikke til at spille en dominerende rolle rundt om lærredet. Med sit neutrale udtryk, har svæverammen en fordel frem for de klassiske rammer. Derudover er svæverammen et godt valg, fordi den er nem at hænge op på væggen, og fordi det ikke er en ramme, som du skal være nænsom og påpasselig med, i forhold til de klassiske forgyldte rammer. En svæveramme er let at hænge op og du behøver ikke frygte at den let går i stykker.

Meget benyttede rammer

Alle typer kunstnere og købere bruger svæverammer idag. Det skyldes, som nævnt ovenfor, at de er meget neutrale i deres udtryk. De passer derfor ind i mange forskellige former for hjem. Endelig er de også nemme at flytte rundt på eller at sende med posten. Det kan også være en stor fordel, især hvis man har mange malerier, som man sælger til kunstelskere rundt om i landet.

Rammen kan hjælpe på salget af dit billede

Hvis du sælge billeder, enten i egen butik eller på nettet, kan det være en god ide, at du vælger at indramme dem i svæverammer. Det kan være en medvirkede årsag til, at dit maleri bliver solgt hurtigere til den pris som du ønsker. Købere sætter typisk pris på at maleriet allerede fra start er indrammet i en flot ramme og at selve rammen er inkluderet i prisen. Samtidig kan det som kunstner også være rart at vælge de rammer, som ens billeder skal hænge i. Det er med til at gøre, at man som maler kan sætte dit eget personlige præg på, hvordan dine billeder bliver indrammet.

Af Thomas Jensen, maleribasen.dk
Thomas@maleribasen.dk