De fem mest berømte kunstmalere i verden

Publiceret d. 30-03-2018

De fem mest berømte kunstmalere i verden

Maleribasen handler om kunst og malerier, så i denne artikel har vi besluttet os for at kigge lidt nærmere på de 5 kunstmalere, som vi mener har betydet mest for kunsten siden mennesket satte sine ben på jorden.

Når det kommer til kunst, er det tit et spørgsmål om smag og subjektivitet. Ikke desto mindre kan de fleste blive enige om, at der er en række kunstmalere som med deres værker har gjort sig fortjent til at blive husket i lang tid fremover. Det er blandt andet de følgende malere, som er blandt verdens mest berømte kunstnere, netop fordi deres værker er uforglemmelige.

Måske kan man som kunstmaler selv blive inspireret af "De Fem Store" og bruge nogle af deres teknikker, former og farver til at skabe bedre malerier derhjemme.

1. Leonardo da Vinci (1452-1519)

Den italienske maler, billedhugger, videnskabsmand og opfinder er næsten uden sammenligning. Leonardo da Vinci blev født i renæssancens hovedstad Firenze og har malet nogle af de allerstørste malerier, som de fleste genkender. Portrættet af Mona Lisa og vægmaleriet Den sidste Nadver er blandt Leonardo da Vincis mest berømte værker. Desværre er der ikke mange bevarede værker tilbage i dag. Kun omkring 15 af hans værker, færdige såvel som ufærdige, har bestået tidens tand. Desuden findes der en række skitser af maleren, som er blevet erhvervet af museer og private samlere.

Læs mere om Leonardo da Vinci her2. Vincent van Gogh (1853-1890)

Den hollandske maler er trods al den modgang han oplevede, mens han var i live, en af de absolut mest betydningsfulde kunstnere i europæisk historie. Han er især kendt for sine mange selvportrætter og har haft stor indflydelse på ekspressionismen i det 20. århundrede. Det smukke Caféterasse på Montmartre og selvfølgelig Stjernenat er genkendt og elsket af de fleste. Vincent van Gogh har malet omkring 900 malerier og mange af dem kan ses på van Gogh-museet i Amsterdam. Har du ikke lige en tur til Amsterdam i horisonten, kan mange af hans værker ses på nedenstående side:

Se Vincent van Gogh´s værker


3. Michelangelo (1475-1564)

Michelangelo var en italiensk maler, som også lavede skulpturer og skrev digte. Mens han var i live, blev han betragtet som den største levende kunstner og selv i dag bliver han tit beskrevet som en af de største kunstmalere nogensinde. Han er især kendt for marmorstatuen David og for hans genskabelse af Skabelsesberetningen, der pryder loftet i Det Sixtinsk Kapel i Vatikanstaten. På denne side kan du læse mere om Det Sixtinske Kapel og se billeder af de fantastiske freskoer.

Læs mere om Det Sixtinske Kapel
4. Pablo Picasso (1881-1973)

Spanske Pablo Picasso er muligvis den maler, der har haft allerstørst indflydelse på den vestlige billedkunst og især den moderne kunst. Picasso var gennem en ”blå periode” og en ”rosa periode”. Fra 1901-1904 producerede han hovedsagligt værker i blå, kolde farver. Da han flyttede til Paris i 1904 blev denne periode langsomt erstattet af hans ”rosa periode”, hvor han malede langt mere muntre værker. Måske var det hans periode i Paris, som opmuntrede ham til at male varmere malerier. Picassos værk Guernica, hvilket han malede i 1937, er muligvis hans mest kendte. Se det her og læs mere om værkets historiske kontekst.

Læs mere om Pablo Picasso

5. Claude Monet (1840-1926)

Claude Monet var en fransk maler, der primært malede landskabsmalerier. Han fulgte dog ikke den traditionelle stil for netop denne genre, men lærte i stedet af sine venner og fra naturen. Monet var en af grundlæggerne bag stilen impressionisme, som netop handler om et flygtigt indtryk af lys og vejr. Blandt Monets mest berømte værker findes Indtryk, Solopgang og hans serie af åkande-malerier. Se flere af hans smukke malerier her.

Se Claude Monet´s værker her


Af Thomas Jensen, maleribasen.dk
Thomas@maleribasen.dk