For those in Peril on the Sea

Akryl af Jon Aslak Plitt Hansen i 2020

H60 cm x B80 cm.

Et komplekst og spændende værk. Det kombinerer et historisk søslag med dazzle art. Dazzle art blev brugt til at male tusinder af skibe i "dazzle camouflage". Skibene blev malet i komplekse og forvirrende og ulogiske mønstre. Ideen var at det gjorde det sværere for en fjende (især u-både) at vurdere skibstype, kurs, fart, bevæbning osv. Havet og skibet i forgrunden er malet som dazzle kunst / dazzle camouflage, var.
Dette er et øjebliksbillede fra Slaget om Atlanterhavet under 2.verdenkrig. Konvojer af handelsskibe, tankskbe og troppetransporter mm. sejlede fra USA til Storbrittanien , over det nordlige Atlanterhav. Nazityskland prøvede at knække Storbrittanien ved at angribe med u-både. Derfor var konvojer ofte eskorteret af nogle få mindre krigsskibe.
Dette maleri viser i forgrunden en Flower-klasse korvet, relativt små men hårdføre skibe designet til at bekæmpe de tyske u-både, U-boots. Bag korvetten ses en tysk u-både som har angrebet konvojen om natten. En almindelig strategi da u-bådene var meget hurtigere på overfladen.
I baggrunden ses omrids af handelsskibe, hvoraf et (øverst til højre) synker ned i havet.

1695 kr.
Skriv til sælger

Handelsbetingelser

  • Malerierne kan afhentes hos sælger (4622 Havdrup) Kort / Find vej
  • Malerierne kan betales kontant ved afhentning privat hos sælger (4622 Havdrup)
  • Malerierne kan betales via forudbetaling (bankoverførsel)
  • Malerierne kan betales pr. efterkrav (ved levering)
  • Fragt betales af Begge parter (50/50)