Hvad er moderne kunst og hvilke moderne kunstnere har vi for tiden i Danmark?

Den moderne kunst er i live i Danmark. Flere unge up-coming kunstnere optræder hyppigt på den internationale kunstscene med værker som spænder vidt og bredt

I denne artikel ser vi nærmere på den moderne kunstart og kommer med eksempler på flere forskellige moderne danske kunstnere der eksperimenterer med alt fra lys installationer til performanceart og sang.

Grafitti maleri på mur

Hvad karakteriserer den moderne kunst?

Den moderne kunst i dag beskrives at være trendsættende, da mange af nutidens kunstkreationer er så populære, at de er eftertragtede objekter at eje privat. Modsat fortidens kunst hvor kreationer ofte først opnåede stor værdi efter kunstnerens død, opnår den moderne kunst stor popularitet og anerkendelse i nutiden.

Moderne kunstværker såsom malerier, skulpturer eller installationer, er i høj specielle effekter som er eftertragtende i mange boliger, på museer og bygninger.

Pop art af tyr af kunstneren Mille Maj

Moderne Pop Art "Beauty and the beast" af Mille-Maj

Hvilken type moderne kunst til hjemmet er "in" lige nu?

Nutidens anerkendte, moderne kunstnere er trendsættende for, hvilken type kunst, der er ”in” lige nu. Abstrakte malerier, nordiske moderne paletter, fotografi samt grafiske værker er blandt de store emner på den moderne kunstscene.

Den moderne kunst indeholder mange forskellige underkategorier, som kunstværker kan karakteriseres efter – såsom tegning, massemedieret kunst, installationskunst, konceptkunst m.fl.

En særlig populær type kunst skabes i dag af de yngre kunstnere, som arbejder på tværs af alle kategorierne.

Moderne kunst installation opsætning

Moderne kunst af Ann Lislegaard

Hvilke moderne kunstnere præger Danmark lige nu?

Ann Lislegaard er født i Norge i 1962 og er tidligere professor på Kunstakademiet. Hun er blandt andet kendt for at arbejde med videoværker og er optaget af teamet omkring tid som genstand for sin kunst.

Lislegaard er kendt for sine lyd og lys installationer, som er baseret på fremtidens teknologi og Science fiction begrebet. Hun benytter ofte SCI-FI til at beskrive nutidens begreber og problemstilliner indenfor bl.a. kønsroller og historie.

Moderne videokunst af Ann Lislegaard

Videokunst af Ann Lislegaard

Marie Kølbæk Iversen

Uddannet fra det Kongelige Kunstakademi og arbejder med video- og installationskunst. Rum og tid er store temaer omkring hendes værker, og hun udstiller i både ind- og udland.

Maries kunst tager udgangspunkt i bølger, strømme og vibrationer der er bundet og genkendt af virkeligheden, uden at være en konkret del af virkelighedden

Moderne kunst på galleri af Morten Skrøder Lund

Morten Skrøder Lund udstiller på galleri i USA

Morten Skrøder Lund

Morten Skrøder Lund er født i 1980 og færdiguddannet fra det Kongelige Danske Kunstakademi i 2009. Han arbejder hovedsagligt med abstrakte malerier som umiddelbart intet motiv har, men som er skabt frit gennem malingen der roligt flyder ned over lærredet. Skrøder Lund betragter ikke sig selv som kunstmaler, men mere som en person der producerer malerier og han er kendt for at eksperimentere med nye teknikker og anderledes redskaber.

Han har udstillet i både Danmark og USA, og udstiller og arbejder til dagligt i Berlin

Billede af moderne kunst af Morten Skrøder Lund

Modernstisk maleri af Morten skrøder Lund

Christian Falsnaes

Uddannet fra Academy of Fine Arts I Wien og er en international anerkendt performancekunstner, der blandt andet arbejder med graffitiaftryk på lærreder og musikvideokunst.

Af Thomas Jensen, skribent

Tilbage til artikler