Hvordan udstiller og promoverer jeg mine kunstmalerier?

Publiceret d. 12-02-2018

Det kan være svært som maler at nå ud til at større publikum, da de fleste gallerier kun har plads til få malerier og typisk kunstmalerier af anerkendte kunstnere eller kendte professionelle malere. I denne artikel kommer vi med et bud på, hvordan du lettere kan præsentere dine malerier for flere mennesker.
 

Få dine billeder ud til et større publikum over hele Danmark

At male derhjemme eller i sit atelier kan både være fredfylt og meget inspirerende. Mange malerier bliver malet over og nye smukke billeder dukker op på lærredet. Mange kunstnere viser deres billeder frem i hjemmet eller låner deres billeder ud til familie og venner, som på den måde kan nyde dem.

Hvis du ønsker at vise dine billeder frem for andre end venner, familie og bekendte, kan du med fordel benytte maleribasens udstiller side. Vi har gennem længere tid været i kontakt med flere virksomheder og biblioteker landet over, som gerne udstiller malerier fra alle typer kunstnere. At udstille sine malerier offentligt giver kunstneren mulighed for, at nå et langt større publikum og møde købere af kunst i øjenhøjde. Der vil løbende blive lagt nye mulige steder op på maleribasenn, hvor man som kunstner kan vælge at udstille.

For at se yderligere information om de steder hvor man kan udstille, kræves en en gratis profil på maleribasen. Man kan oprette en gratis profil ved at benytte dette link : Opret en profil her

For at se de steder hvor man kan udstille sine malerier, skal man besøge www.maleribasen.dk og klikke på linket "Udstil" i toppen af siden. Her vises en oversigt over steder i Danmark, som søger nye kunstnere. Herfter klikker man på det sted hvor man ønsker at udstille sine malerier og udfylder emne og beskedfeltet.

Opret en VIP profil og læg alle dine malerier online

Typisk skriver man en kort beskrivelse af sig selv og sine billeder når man ansøger om at blive udstiller. Nogle udstillingssteder har nogle få kriterier, som man skal have opfyldt når man sender sin ansøgning: F.eks. at man kan udstille sine kunstmalerier i minimum 1 måned eller har mere end 3 billeder til ophængning. Når man er tilfreds med sin ansøgning klikkes på "Send ansøgning" og det pågældende udstillingssted vil modtage din ansøgning.

Når man har sendt sin ansøgning vil udstillerstedet se beskeden fra kunstneren og få et link til kunstnerens profil. Et eksempel på en kunstnerprofil kan ses her. På den måde får udstillerstedet både relevant information om kunstneren og kan se hvilke typer malerier, den pågældende kunstner har lavet.

En udbygget kunstnerprofil kan godt betale sig

Jo flere billeder man som kunstner har lagt op på sin kunstnerprofil des bedre, da modtageren får et større indblik i kunstnerens kompetencer og alsidighed. Typisk skal man minimum have 3 billeder online for at komme i betragtning til en udstillerplads på f.eks. på et bibliotek eller i en mindre virksomhed, men færre billeder kan i nogle tilfælde også blive udstillet. Det vigtige for modtageren er at kunne danne sig et overblik over kunstnerens stil, farvebrug og kreativitet.

Biblioteker er generelt meget åbne overfor nye udstillere og vil i flere tilfælde også hjælpe med promovering af kunstmaleren. Denne promovering består bl.a. i brochureomdeling og produktion, visitkortprint og forskellig information på deres hjemmeside. Hvis du er i tvivl om, at det pågældende udstillersted har mulighed for at promovere dine billeder og dig som kunstner, kan du eventuelt spørge om dette i din ansøgning. Alternativt kan man ringe til udstillerstedet.

Udbyg din maleriprofil med flere malerier

Hvis du som kunster ønsker at lægge mere end to billeder op på maleribasen, kan du købe et abonnement fra kr. 39,00 pr. måned. Prisen er sat meget lavt, da vi ønsker at promovere alle slags malerier fra alle typer kunstmalere og kreative. Man kan tilmelde sig maleribasens VIP abonnement når man har oprettet en profil og er logget ind på maleribasen.

Der er pt. to typer abonnement på maleribasen :

12 mrd. VIP som koster kr. 468,00 for et år (Kr. 39,00 pr. måned)

3 mrd. VIP som koster kr. 177,00 ( Kr. 59,00 pr. måned )

Du kan læse om de forskellige fodele ved at blive VIP profil på maleribasen her


Af Thomas Jensen, maleribasen.dk
Thomas@maleribasen.dk