Opskriften er at tro på sig selv og vise malerierne frem

Publiceret d. 10-01-2017

Se Birgits profil på maleribasen :
http://www.maleribasen.dk/visprofil.asp?id=7205

Besøg Birgits gallerihjemmeside : 
http://www.birgithoejgaard-maleri.dk/336564760

Fortæl lidt om dig selv og din baggrund som kunstner.

- Jeg har altid været kreativ på flere felter, bl.a. med at male. Jeg malede som ung, men har ikke malet i mit voksenliv. Da jeg gik på efterløn, begyndte jeg at male igen.

Du bruger hovedsagligt akrylmaling, har du også arbejdet med oliemaleri ?

- Som ung malede jeg med oliemaling

Du maler i mange forskellige genrer, både figuriske malerier, portrætter og malerier til f.eks. et børneværelse. Befinder du dig bedst når du maler mange forskellige motiver i flere forskellige genrer?

- Jeg går til undervisning hos Anna Stenberg under AOF i Randers. Der prøver vi mange forskellige metoder. Derfor er mine malerier så forskellige


Dine billeder "Mand med hat", "Kærester" og "Kvinde med rødt" skiller sig ud fra dine andre værker. Hvorfor valgte du at prøve netop denne stilart?

- Det var en af de metoder, vi prøvede på kurset

Malerier på bestilling

Dit maleri "Paris" (http://www.maleribasen.dk/vismaleri.asp?id=29141) er et skønt billede med masser af liv og farve. Blev billedet malet on lacation i Paris?

- Nej, det er malet på bestilling til et par, der ofte er på ferie i Paris. De har selv taget fotos derfra, og så har jeg sat det hele tilfældigt sammen. De og deres børn er selv med på maleriet


Har du en forkærlighed for at male på mindre lærreder, du har lavet mange malerier i det mindre format?

- Nej, jeg kan faktisk rigtig godt lide at male på store lærreder, men når jeg skal fragte lærreder til kurset, så er det lettest, hvis de ikke er for store


Hvad har din profil på maleribasen betydet for dig ?

- Det har betydet salg af nogle malerier. Jeg har ikke helt styr på, hvor mange. 


Hvilke forventninger havde du til salg af malerier inden du startede med at male ?

- Ingen særlige forventninger. Jeg ville vist bare prøve mig selv af og det er da lykkedes ret godt. Jeg har solgt omkring 60 malerier de sidste 7 år.


Hvordan spredte du fra starten af, rygtet om din interesse for malerkunsten? 

- Jeg meldt mig på lokaludstilling, lavede hjemmeside og brugte senere Facebook.

Kan du huske det første billede som du solgte, prøv at fortælle lidt om baggrunden for netop dette salg ?

- Jeg havde 3 billeder med på en lokal udstilling for lokale kunstnere, og jeg solgte dem alle 3.

Benyttede du fra starten online medier, som f.eks. facebook og websites til eksponering af dig selv, og hvilke erfaringer har salg via nettet givet dig senere hen ?

- Fra starten solgte jeg en del til familie, venner og kolleger. Senere er det mest via nettet og ved at jeg udstiller flere steder.

Der er mange kunstnere som prøver at slå igennem, og prøver at få solgt deres malerier. Hvad er dine tre bedste tips til alle de talentfulde mennesker landet over, som lige nu prøver at sælge deres malerier ?

- Man skal tro på sig selv og ikke være bange for at vise det, man laver.

Er der noget du som kunstner ønsker at blive bedre til ?

- At male abstrakt

Hvilke kunstnere beundrer du, og hvad er baggrunden for denne beundring ?

- Der er rigtig mange kunstnere jeg beundrer. En af dem er Steen Karlsen fra Frederikshavn. Hans malemetode har jeg forsøgt at bruge til maleriet fra Paris. Jeg var på en udstilling med Johny Madsen, og der var Steen Karlsen også. Det gav mig lyst til at prøve at male på "hans måde". Det er ofte sådan jeg gør. Jeg ser noget, og så tænker jeg, at det må jeg da prøve


Fortæl lidt om dit nyeste maleri, hvad fik dig til at producere netop dét billede ?

- På kurset arbejdede vi med ansigter og kunstneren Adam Gabriel. Der lavede jeg bl.a. nedenstående bille, der nu er næsten færdigt. Jeg skal bare lige ændre lidt ved baggrunden.