Sådan kommer du i gang med akrylmaling

Publiceret d. 22-05-2017

Kom godt i gang med akrylmaling med disse råd

Hvis du gerne vil igang med at male med akrylmaling, får du her nogle akrylmaling tips. Denne type maling er meget populær og kan købes mange forskellige steder. Det er en billig type maling, hvilket gør den helt oplagt for nybegyndere. Du kan blandt andet købe akrylmaling i Harald Nyborg. Hvis man gerne vil i gang med at male med det samme, kan det sommetider være uoverskueligt hvis de ting man skal bruge er dyre og besværlige at anskaffe. Her skal man bare vælge akrylmaling – det er nemt at få fat på, det er billigt og det er nemt at anvende.

Akrylmaling er en type maling, hvor bindemidlet er akryl. Denne type maling kan desuden opløses i vand, hvilket gør det nemt at gøre redskaber rene efter brug. Det er muligt at opløse malingen i vand, fordi akrylmaling er vandopløseligt til forskel for oliemaling.

Materialer du skal bruge

Hvis du har besluttet dig for, at du vil i gang med at male, er det helt oplagt at starte med akrylmaling. Du skal selvfølgelig have fat i noget maling. Her kan du nemt finde noget helt almindeligt maling i dit lokale supermarked, i diverse hobbyforretninger eller sågar i Harald Nyborg. Det er en forholdsvis billig maling, hvilket gør det oplagt for nybegyndere. Mange af disse steder kan du også købe de andre materialer, som du har brug for. Du kan finde lærreder i forskellige størrelser. Mange af disse steder kan du også købe pensler. Her kan det dog godt betale sig at betale lidt ekstra og få fat i nogle gode pensler. De billige er ofte lavet i nogle dårlige materialer, og dette kan smitte af på kunsten. Det kan dog også give nogle gode effekter og anderledes penselstrøg, hvis man investerer i lidt dyrere pensler eller malersvampe.

Fordele ved akrylmaling

Der er mange fordele ved at vælge akrylmaling som både nybegynder og som professionel kunstner. Man kan købe maling i helt almindelige farver i mange af de store supermarkeder. Det er desuden nemt at bruge. Det er nemt at gøre redskaber rene efter brug, da malingen er vandopløselig. Når malingen tørrer, bliver det vandafvisende, hvilket betyder, at man kan male oven på malingen og skabe nogle nye effekter og dybere farvenuancer. Dette er ikke muligt på samme måde med oliemaling. Man kan også blande malingen med lidt vand og få nogle flotte effekter. Disse effekter kan komme til at ligne vandfarve og kan give nogle motiver et meget specielt look.

Tiden er også en faktor, når man bruger akrylmaling. Tørretiden er langt kortere end oliemaling, hvilket betyder at man skal bruge akrylmaling, hvis man godt kan lide en hurtig arbejdsgang. Det giver mindre ventetid og det gør det nemmere at skabe dybe i værket ved hurtigt at kunne male oven på den eksisterende maling uden at det blander sig. Mange af de helt store kunstnere har lavet malerier i akrylmaling. Man tror måske ofte at det kun er amatører, der bruger akrylmaling, men dette er slet ikke sandt. Nogle af de mest populære skagensmalere benyttede akrylmaling på deres motiver.

Inden du går igang med akrylmaling bør du anskaffe følgende :

- Start ud med at købe de mest gængse og prisvenlige farver.
- Køb gerne få men gode pensler og evt. nogle malersvampe til at skabe et anderledes udtryk.
- Husk at købe små malerskåle til selve farven, og til at blande farverne i.
- Køb et godt lærred fra starten af.
- Anskaf nogle tørreklude og sæbe til at rense dine pensler med.

Rigtig god fornøjelse !

Af Thomas Jensen, maleribasen.dk
Thomas@maleribasen.dk