Hobbymaling - sådan kommer du i gang som nybegynder

Publiceret d. 29-01-2018

Har du overvejet at få en kreativ hobby og savner at lave noget udfordrende i din fritid? Hvis du kan svare ja til disse spørgsmål, kan du overveje at gå i gang med farver, pensler, lærreder og hobbymaling. Hvis man vil have en hobby, hvor man kan udfolde sig kreativt, er det helt oplagt at begynde at male.

Her får kommer en kort guide til, hvordan man nemt og hurtigt kommer igang med at male som nybegynder. Først og fremmest skal man have anskaffet dig de rette materialer. Men hvor får man billige og gode materialer? Det kan du få svaret på her. Du får desuden også gode råd til, hvor du kan finde inspiration og viden når du skal igang derhjemme foran lærredet.

Hobbymaling behøver ikke koste mange penge

Hvis du aldrig har prøvet at male før, er det en god idé at starte med at købe billige men brugbare materialer til dine nye malerier. Man kan få materialer til fornuftige priser mange steder i Danmark og dermed prøve hobbymaling af, inden man bestemmer sig for om, det er noget man vil fortsætte med. Det primære er maling, lærreder og pensler. Begge dele fås i alle prisklasser og i langt de fleste hobbyforretninger og sågar i forskellige supermarkeder rundt om i landet.

Primære farver er bedst til nybegyndere

Når du køber maling som aspirerende kunstner, er det vigtigt at fokusere på køb af de forskellige primærfarver. Hvis du køber disse farver, kan du altid selv blande lige præcis den farve, du gerne vil have. Dermed sparer du penge i forhold til at købe et hav af forskellige nuancer og farver. Du kan således med fordel nøjes med at købe rød, gul, blå, hvid og sort.

Når du har farverne på plads, skal du have et lærred eller flere i forskellige størrelser, samt en stak pensler. I forhold til penslerne er det vigtigt ikke at købe dem alt for billigt. De helt billige pensler er ofte af dårlig kvalitet og kan nemt efterlade små hår i malingen. Invester derfor gerne i nogle få pensler i forskellige størrelser.

Du kan med fordel også købe en ganske almindelig køkkensvamp til at supplere med. En svamp giver et specielt look på dine første malerier, men prøv dig frem indtil du kommer til et resultat som du selv er tilfreds med. Generelt findes der utallige metoder til at peppe sine billeder op. F.eks. modellérpasta, skabere, spraymaling, lak og paletknive.

I denne video på YouTube kan du se hvor mange materialer du kan få for pengene, så er du hutigt og ret billigt, i gang med hobbymaling:
https://www.youtube.com/watch?v=WZhxK-zFpSk

Nettet og biblioteket kan hjælpe dig på vej

Når du skal i gang med at male, er nettet din bedste ven. På nettet kan du finde en masse inspiration fra både amatører og professionelle.

Du kan finde talrige eksempler på hobbymaling både i form af billeder og videoer på videokanalen youtube . På YouTube kan du finde videoer, der kan hjælpe dig med at forbedre dine teknikker. Videoerne er også gode til at få en masse ny inspiration. På YouTube kan du bl.a. se denne video hvor der bruges modellerpasta på maleriet: https://www.youtube.com/watch?v=mpkYT4PyzTM

Hvis du vil vide mere om hvordan du kan blive bedre til de forskellige malerteknikker, kan du også finde en relevant læsning på nettet ved at google dig frem til de forskellige teknikker. Ønsker du f.eks. at finde grønne billeder malet med akrylmaling kan du skrive "grønne malerier akrylmaling" i google og klikker på fanen billeder. Her kan du se en masse billeder, som måske kan inspirere dig til et helt nyt og personligt maleri.

Biblioteket er en tredje mulighed og er en guldgrube med masser af bøger om kreativ kunst og begyndelse på hobbymaling. Hvis du vil fortsætte med at male, kan du med tiden investere i forskellige bøger med viden om malerier, teknikker og kunstnere. Du kan ligeledes bruge nettet til at købe billige materialer.

Hvis du er blevet inspireret efter at have læst denne artikel, er det bare med at komme i gang med at male og folde dig ud kreativt. Det er nemt og billigt at komme i gang.


Af Thomas Jensen, maleribasen.dk
Thomas@maleribasen.dk