Moderne malerier – hvor ligger efterspørgslen?

Publiceret d. 08-10-2010

Det findes et hav af retninger indenfor billedkunsten.

Mærkaten, moderne malerier eller moderne kunst kan dække over to retninger, enten dén avantgarde bølge der buldrede frem fra starten af nittenhundredetallet og frem til tresserne – herunder surrealisme, kubisme, abstrakt og afarter som Cobrakunst.

Moderne kunst bliver også almindeligt brugt som et synonym for samtidskunst; kunst begået af unge lovende håb.
Den abstrakte udtryksform har været populær i moderne malerier i mange år. Det er en stil hvor der lægges vægt på intensitet og kontrast fremfor det figurative element – og motivet er åbent for individuel fortolkning.

De mere traditionelle former som naturalisme og fotorealisme holdes også stadig i hævd, men det nonfigurative er det der er mest fremherskende p.t.

Det, der opnår stor popularitet indenfor moderne malerier, er ofte det gentagende motiv. Kunstnere, der har en klar linje i deres arbejde og løseligt arbejder over de samme udtryk, farveskalaer og motiver, skaber genkendelse og derved efterspørgsel. Eksempler kunne være: Arne Haugen Sørensen, William Skotte Olsen eller Michael Kvium.

Moderne malerier kan altså være mange ting, men tendenserne taler for det abstrakte eller semi-abstrakte, og hvor der løber en rød linje igennem motiverne.