Sådan sælger du dine malerier – 5 konkrete tips

Publiceret d. 30-04-2016

Som kunstner er det ikke altid lige nemt at blive eksponeret for et større publikum. Der er mange om buddet på gallerier landet over, og det kan være svært som kunstner, at få en fod indenfor døren hos de etablerede udstillere. Vi kommer her med 5 tips, som måske kan hjælpe dig, med at få solgt flere billeder, både på maleribasen.dk, gennem dit netværk og ved brug af lokale miljø.

1. Brug dit netværk.

Det gælder i mange sammenhænge at netværk kan hjælpe én på vej. Både når man starter sin egen forretning, men også indenfor kunstbranchen. Snak med familie, venner, bekendte og kolleger, og nævn at du maler og har et ønske om at sælge dine malerier til samlere og andre kunstelskere.

Bliv VIP på maleribasen og nå ud til et langt større publikum. Se alle fordelene her.

Tit spredes rygtet hurtigt i det lokale, og måske får du hurtigt henvendelser fra folk som vi se dine billeder. En gylden regel indenfor al netværk, er at nævne interessen eller idéen for mindst en eller to forskellige personer hver dag.

2. Udstil online

Hvis du er lige er startet med at male, er det oftest en god idé at vente med at sprede rygtet online, indtil du har et lidt større kartotek af billeder. Det kan anbefales at have minimum 5 billeder som er til salg, før man begynder at eksponere sig som kunster på nettet. Dette skyldes bl.a. at jo flere billeder du har til salg, des større chance er der for at blive set, og typisk vil købere af malerier købe flere malerier af samme kunstner med det samme eller over en periode. Jo flere malerier du kan udstille online, des større chance for køberkontakt.

Tit er det en fordel at have sin egen hjemmeside, hvor man kan uploade sine nyeste malerier og de malerier man ønsker at få solgt. Det kan dog være en temmelig dyr og tidskrævende affære at bygge sin egen hjemmeside op fra bunden, så derfor besluttede vi for flere år siden, at lave en onlineservice der kunne eksponere malerier af alle kunstnere – både professionelle kunstnere og hobby malerister. Siden fungerer som din egen personlige hjemmeside, som du kan linke til hvis potentielle kunder vil se mere af din kunst.

3.Fortæl maleriets historie

På din egen side på maleribasen.dk, er det muligt at beskrive dig selv som kunstner, uploade et billede samt at beskrive hver enkelt af dine billeder. Det kan være meget gavnligt at fortælle en unik historie om hvert billede, f.eks. hvordan du blev inspireret til netop at lave dette billede, eller hvorfor du valgte præcis det motiv på dit maleri. Historien er med til at gøre dit maleri endnu mere unikt, og giver køberen en mulighed for at fortælle mere om maleriets opståen og fortid. Ydermere er det en fordel at du beskriver dig selv som kunstner, og hvorfor du har valgt at male de malerier som du udstiller på maleribasen. Som et sidste krydderi, kan du vedhæfte dit eget billede på din profil. Købere og besøgende er langt mere tilbøjelige til at læse din kunstnerpræsentation, hvis den er personlig og har et fint billede tilknyttet.

4. Start i det små, med lokale udstillinger

Tag først kontakt til familie, venner eller bekendte og hør om de måske har lyst til at udstille et billede eller to i deres forretning eller på deres arbejdsplads. På denne måde bliver du hurtigt eksponeret i det lokale, og mange mennesker vil hver dag se dine billeder. Tit er biblioteker og andre offentlige steder, meget svære at komme i betragtning til, da de for det meste har mange kunstnere tilknyttet, og ofte modtager ansøgninger fra kunstnere som vil udstilles. F.eks. er en frisørsalon et glimrende sted at udstille sine billeder i, da der kommer mange forskellige typer mennesker og de fleste frisørsaloner har ikke kunst hængende på væggene. Husk at sætte dit navn og kontaktinfo på dine billeder, hvis du får held med at udstille i en forretning eller offentligt område. Hvis du har mulighed for at fortælle en kort historie om dine malerier og dig selv som kunstner, ved siden af dit billede i tekstformat, vil dette øge muligheden for et salg.

Vi arbejder i øjeblikket på, at få flere offentlige institutioner og private virksomheder til at lave udstillingsopslag på maleribasen.dk. Opslag som du, som kunstner kan søge og reagere på. Hvis du kender nogen som kunne have en interesse i dette, så kontakt Thomas Jensen på thomas@maleribasen.dk

5. Brug de sociale medier 

Facebook og Instagram er eksempler på sociale medier, som kan hjælpe dig med at få solgt dine billeder. På maleribasens facebook side præsenterer vi løbende kunstnere med en beskrivelse og eksempler på deres malerier. Disse kunstnerpræsentationer kommer oftest ud til mange hundrede mennesker, og kan komme ud til flere tusind, hvis opslaget bliver delt af flere personer. Det er gratis at få lavet en kunstnerpræsentation på vores facebookside, men p.g.a. den store efterspørgsel vil der oftest gå nogle uger før vi kan eksponere din kunst online på facebook. Hvis du ønsker at blive eksponeret som kunster, så skriv til thomas@maleribasen.dk