Hans Rasmussen - HE

Beskrivelse af kunstneren
Jeg er født i 1946, er autodidakt maler og tillige maniodepressiv. Denne lidelse har fulgt mig det meste af livet og besværliggjort en normal tilværelse. Derfor har jeg levet et liv fyldt med facetter – og ikke altid de lyse. Jeg har imidlertid hele vejen ejet en forunderlig evne til at iagttage mine omgivelser og omsætte dette – måske på et langt senere tidspunkt – til en udtryksform på lærred eller papir.
Også via sygdommen har jeg beskæftiget mig med lidt af hvert og rørt ved både bunden og toppen af samfundet. Jeg har bl.a. ernæret mig som buffist, tjener, radiooperatør, bestyrer, plejer, skraldemand, jord- og betonarbejder, bankansat, lærerstuderende, kontrollør, sygeplejestuderende, lastbilchauffør – for blot at nævne nogle.
Det er helt klart det ujævne, uregelmæssige liv med megen sygdom, der afspejles i mine malerier. Ofte fremkommer min udtryksform ved spontane indre billeder, der ikke altid kommer i en jævn strøm. Der kan derfor gå lange tider mellem at jeg beskæftiger sig med billedudtryk overhovedet. Omvendt er jeg i perioder utrolig produktiv. Dog er det sygdommen, der styrer udgivelserne af billeder. Konstellationen mellem mennesker og natur har min store interesse og giver en stor inspiration, hvilket tydeligt ses i mine malerier.
Jeg har udstillet på forskellige gallerier i Århus-området, og var repræsenteret med to malerier på en verdensomspændende vandreudstilling i 22 storbyer, der startede på Statens Museum for Kunst i København i oktober 2004.

Malerier af Hans Rasmussen - HE

No red or yello
Akryl
45 x 40 cm
Hans Rasmussen
Pris: 4000 kr.

Tyren
Akryl
97 x 120 cm
Hans Rasmussen
Pris: 4000 kr.

Kloden sveder
Olie
110 x 80 cm
Hans Rasmussen
Pris: 3000 kr.