Don Jesper Schytt

Beskrivelse af kunstneren
KUNSTMALER.DK
Når jeg maler billeder – drejer det sig om at givet et visuelt udtryk for mine følelser. Mine malerier er baseret på mit liv og mine fantasier – og mit mål er at alle mine følelser og fantasier skal sættes op på et lærred. Maling er min lidenskab – mit LIV – min følelsesmæssige besættelse. Livet i sig selv uden mulighed for at give udtryk for mine følelser og fantasier vil være meningsløst. Jeg ønsker at mennesker der betragter mine malerier øjeblikkeligt får en følelsesmæssig ændring. Mit største ønske er at de følelser malerierne sætter i gang kan bidrage til den indre motor - der er med til at ændre betragterens univers.

Jeg malede mit første surrealistisk oliemaleri da jeg var 14 - kraftigt motiveret af min mor kunstmaler Lilly Schytt. Siden har jeg udviklet min helt egen unikke stil.

Jeg har rejst til en hel del eksotiske steder hvor jeg har samlet inspiration - bl.a. Argentina, R.P du Benin, Nigeria, Togo, Angola og Thailand - som giver sig udtryk i de nogen gange kraftige farver jeg bruger. I 1996 opfordrede nogen af mine venner mig til prøve den censurerende udstilling på Charlottensborg. Til min store glæde blev ét af mine billeder antaget - og selvtilliden voksede.

Siden har jeg været heldig og udstille på forskellige gallerier restauranter/caféer, Kulturhuse og firmakunstforeninger.

Nedenfor er en liste over nogle af de steder jeg har udstillet:

Gallerier:
Charlottensborgs censurerende forårs-udstilling.
Mas Cabasse, St. Estève, Frankrig.
Frandsens galleri ved Østerport.
Charlottensborgmalernes Lands-udstilling.
Kunstnersammenslutningen Diversitas udstillet adskillige gange i Helligånds-huset på Strøget.
Køge Kunstgalleri.
Kulturspinderiet i Silkeborg.
Artville.
Kunstforeninger:
Carlsberg A/S
Pricewaterhouse Coopers
Birch & Krogboe A/S
Dansk Elforbund
Lejernes LO
SLV
PKA
HNG
Løwener
NETS
Restauranter:
Frederiks v. Ole Willer Klein
Zugarbaby
Kulturhuse:
Pyramiden

Malerier af Don Jesper Schytt

Moder Jord 2
Olie
70 x 110 cm
Don Jesper Schy
Pris: 6000 kr.

Moder Jord 1
Olie
70 x 110 cm
Don Jesper Schy
Pris: 6000 kr.

Silhuet 4
Olie
70 x 110 cm
Don Jesper Schy
Pris: 6000 kr.