Fantastisk abstrakt kunst I Hvad er det ? I Få tips og tricks

Publiceret d. 27-09-2017

Abstrakt kunst, hvad er det og hvordan kommer man igang med at male abstrakt?

I denne artikel kigger vi nærmere på den berømte abstrakte kunst og hvordan man selv kan komme igang med inspiration til at male abstrakte malerier

Abstrakt maleri med orange baggrund

Abstrakt kunst, hvordan kommer jeg i gang?

Hvad er abstrakt kunst og hvordan kommer man selv igang med at male abstrakte malerier ? Læs om de danske abstrakte kunstnere og se fantastiske abstrake kunstværker.

Abstrakt kunst er en genre for sig selv. Selvom abstrakt kunst for mange er netop det, abstrakt, så er det et mere simpelt begreb end som så. Den abstrakte kunst er i bund og grund det modsatte af den realistiske kunst. Så imens realismen handler om at afbilde alting så virkelighedstro som muligt, så handler det abstrakte om at udfordre og lege med former, farver og udtryk. Abstrakt kunst handler om at bevæge sig væk fra og forvrænge realismen til en ny form og til en ny individuel kunstnerisk fantasi.

Dog er det relevant at understrege, at den abstrakte kunst på den ene eller anden måde alligevel for det meste har et motiv. Der er i den abstrakte kunst et gennemgående tema, som kunstneren stadig skal forblive tro imod.

Tips til dig som gerne vil prøve kræfter med abstrakt kunst

Hvis du allerede er praktiserende kunstner, så ved du, at kunst kan være hårdt arbejde som skal tages alvorligt. Kunst er mange ting, og bare fordi man er god til én genre, behøver man på ingen måde at være god til andre genrer inden for kunsten. Du kan for eksempel være ekspert i portrætter. Dette giver på ingen måde nogen garanti af, at du er god til det abstrakte. Der ligger derfor en del forarbejde i det at blive abstrakt maler.

For at blive bedre til abstrakt maling bør du sætte dig grundigt ind i genren først. For det første kan du læse faglitteraturen omkring den genre du gerne vil kaste dig over. Der findes rigtig mange gode bøger om den abstrakte kunst samt de strømninger, der ligger bag den. En anden ting du kan gøre, er også at studere kunsten i praksis. Tag på alle de kunstmuseer du kan, og se på den kunst som andre har skabt før dig. Her kan du nemlig ikke kun få inspiration, men også indsigt. Du vil også opdage, hvor mange forskellige ting den abstrakte kunst rent faktisk kan være.

Den abstrakte kunsts rolle i den moderne verden

Mange kunstnere tøver inden de går i gang med den abstrakte kunst. Dette skyldes primært, at de frygter at der ikke er et marked for at sælge og vise frem. Den abstrakte kunst blomstrede nemlig frem i det tyvende århundrede, hvor de mange krige og desillusionen omkring religion og romantik skabte rebelske genrer, som forsøgte at gøre op med konventionerne. Men de mange år på bagen betyder på ingen måde, at den abstrakte kunst er gammeldags eller upopulær. Tendensen til at skabe noget nyt over et kendt tema, er nemlig evigt aktuel. I vores tid pryder den abstrakte kunst mange hjem landet over, da umiddelbare farvesammensætninger går godt til f.eks. moderne hvide vægge. Den abstakte kunst er kommet for at blive.

Det danske ophav

I Danmark greb mange kunstnere i 1900-tallet fat i de abstrakte strømninger, der prægede udlandet. Dette gjaldt blandt andet kunstnere som surrealisterne Wilhelm Freddy, Ejler Bille og Richard Mortensen. Disse fandt blandt andet deres inspiration i sydeuropæiske kunstnere som Dalí. Det var typisk for tidens strømninger, at disse kunstnere dannede grupper, hvor de sammen diskuterede og udviklede kunsten. Disse grupper udviklede nye unge kunstnere, som for eksempel Erik Thommesen og Sonja Ferlov. Alle disse kunstnere bidrog til at åbne og legalisere den abstrakte og eksperimenterende kunst på den danske kulturscene.

Et eksempel på en abstrakt kunst på maleribasen er MBRANDT, som i Oktober måned er månedens kunstner på maleribasen. Se MBRANDT´s profil her : http://www.maleribasen.dk/visprofil.asp?id=595

 

Af Thomas Jensen, maleribasen.dk
Thomas@maleribasen.dk