Publiceret d. 07-08-2018
I Danmark har vi flere kunstakademier, man kan søge ind på, hvis man ønsker at blive kunstmaler og dermed udvikle sit talent. Men i vores tid kræver det mere en bare en ansøgning at blive kunstmaler.
Det kræver mod og viljestyrke at gøre op med fremtidsreformer, optimeringsløsninger og fuldtids 8.00 til 16.00 jobs.
At sætte sig fast på en kunstnerisk levevej, er at sætte sig fast på en vej, der er mere usikker end de fleste. Man er på gyngende grund fra dag ét, og skal kæmpe sig opad mod det ukendte, usikre og usammenhængende.
Vil man uddannes som kunstmaler, kan gøre det på kunstakademierne i København, Aarhus og Odense. Men mange kunstmalere er autodidaktive, selvlærte kunstmalere.
For vil man ind på kunstakademierne kræver det allerede en imponerende portefølje af kunst og et veludviklet talent.
Derfor vælger mange at tage kurser på aftensskole eller højskole for at udmærke deres kunsteriske virke. Det kan være en dyr affære, men har man modet, kan det være en affære som fører til mere end maling på et lærred.
Af samme grund er kunstmalerscenen i Danmark reserveret til dem, der virkelig brænder for deres arbejde og lægger den tid i deres kunst, som det kræver.
Det betyder, at man må lægge en ekstra portion arbejde og mod til, hvis man vælger at gå en kunstnerisk vej i livet og blive kunstmaler.
Det indebærer at opsøge gallerier, der vil udstille ens kunst og generelt at udbrede sin kunst så meget som muligt.
Det kræver at man lever kunsten døgnet rundt, og hele tiden er på stikkerne når det kommer til nye trends og inspiration, i en verden der sommetider løber for hurtigt.
Danmark har haft mange kendte kunstmalere gennem tiden, men i det 21. århundrede er de kunstværker, der bliver solgt oftere filmplakater eller massetrykte prints.
Heldigvis er kunstmaling inden for de sidste år blevet en meget populær hobby, og mange unge malere er kommet godt med. Det ser vi frugten af nu. Talentfulde og ambitiøse unge kunstmalere popper op over hele Danmark, og flere kommer til.
Her har vi samlet nogle af dem, som har slået igennem og er på vej op i det danske kunstmiljø. Det er mennesker som vi kan forvente os meget af de næste mange år.
Christiane Spangsberg er en dansk kunstmaler bosiddende i København. Hun maler unikke portrætter med en meget simplistisk pen, men formår at fastholde den dybde et enkelt ansigtsudtryk kan have. Hun har på nuværende tidspunkt haft fire udsolgte soloudstillinger i Sydney, New York og London.
Du kan besøge Christiane Spangsbergs hjemmeside for mere her.
Troels Sandegård er uddannet ved Det Kongelige Danske Kuntskademi i København i 2007 og har siden da haft flere soloudstillinger i Danmark. Han er med sine værker, der tager udgangspunkt i naturvidenskabelige reaktioner mellem krop og miljø, allerede blevet et populært navn i den nye danske generation af kunstmalere.
Du kan gå på optagelse i Troels Sandegård nyeste værker her.
Morten Skrøder Lund er uddanet ved Det Kongelige Danske Kunstkakademi i København i 2009, men bor nu i Berlin. Han har allerede markeret sig inden for den kunstmiljøet med sine malerier og sin metode, der sjældent er den samme. Ens for hans malerier er, at de ofte ikke har noget genkendeligt motiv, men alligevel formår at gribe opmærksomheden fra de øjne, der ser på dem.
Du kan se flere af Morten Skrøder Lunds værker her.
Læs også disse artikler
Surrealisme - hvad dækker over den drømmende kunstart ?
Hvordan udstiller og promoverer jeg mine kunstmalerier?
Hobbymaling - sådan kommer du i gang som nybegynder
Af Thomas Jensen, maleribasen.dk
Thomas@maleribasen.dk