Fantasy malerier i alle afskygninger

Originale Fantasy malerier fra danske kunstnere

Fantasy malerier kan spænde vidt og bredt og over mange kunstneristiske stilarter. De fleste er dog primært bekendt med fantasy fra litteraturens veje, hvor der findes mange verdenskendte bøger.

Fantasy maleri i tyrkis farver med et ubestemt dyr i midten

"Mare" af Valentina Djurhuus-Andersen, maleriet måler 120 x 90 cm.

Hvad er fantasy malerier?

Genren kendetegnes typisk ved at have overnaturlige væsner med, eller ved at være i et overdådigt miljø. Derudover bruges genren også til at udforske drømmelignende scenarier.

Fantasy universet er kendetegende ved figurer eller dyr, der ikke er en del af virkelighedens verden, men som alligevel har en identitet og en umiddelbart genkendelse.

Genren læner sig også tæt op ad litteraturen fantasy, og her findes der megen inspiration til kunstværker. Derfor ses en masse såkaldt "fan-art" på internettet fra kendte bogserier. Disse er også kategoriseret som fantasy malerier.


Maler du som hobby ? Sælg dine malerier online, opret en bruger på Maleribasen og sæt alle dine malerier til salg fra kun kr. 39,- pr. måned. Maleribasen tager 0% i provision.


Op igennem 80erne og 90érne, var genren meget eksponeret indenfor musik og film. Figurer som f.eks. "Heman" og mascotten fra bandet Iron Maiden, "Eddie" er eksempler på fantasy figurer elementer der stadig bliver genkendt i vores tid.

Brætspillet "Dungeons & Dragons" var populært, og viste at orker, troldmænd og ildspyende drager også kunne samle mennesker og samtidig fungere i kommerciel øjemed.


Maleri med mørke nuancer og flere figurer i et fantasy univers

Fantasy maleriet "Mørkeleg" sat med Akryl af Ove Vith

Inden for malerkunsten blomsterede fantasy også op. Plakater og malerier med enhjørninger, overdådige landskaber og helte i skinnede rustninger blev mainstream


Er du kunstelsker ? Maleribasen har mere end 8000 unikke og originale malerier til salg. Søg blandt dem alle her


Fantasy blev en genre for sig selv, dækkende over flere forskellige forskellige stilarter fra surrealisme til abstrakt kunst, og blev eksponeret både indenfor både kunst, musik, litteratur og medier.

Postmoderne kunst i stuen og i genrer i indretningen

Universe 2, akrylmaleri af Bente Gregersena i 2018 h50 cm x b40 cm med ramme. Pris kr. 2000,-

Fantasy og Goth malerier

Fantasy genren er meget bred og læner sig op ad mange andre genrer. Ofte ser man de samme elementer i magisk realisme og nogle gange endda også surrealisme.


Goth malerier af en kvinde i sort hvif og af en pige under et uhyggeligt træ

Ovenstående er eksempler på Gothgenren indenfor malerkunsten. "Movement" af Cathrine Larsåsen i 2014 og "I Drømmeland" af Cecilia høgagarð.

Det er dog også muligt at se en sammenhæng mellem gothgenren, gothmalerier og fantasy malerier. Goth er karaktiseret som en subkultur, der begyndte tilbage i 80’erne og har påvirket ikke mindst kunsten, men også musik.

Sammenhængen mellem fantasy og goth skal dog findes i de mørkere fantasy malerier, der findes. Disse er i høj grad inspireret af goth genren.

Hvor Gothgenren spiller på de mere melankolske mekanikker, mørket og følelser, er det primære element i fantasy, foretillingen om en anderledes verden hvor alt kan lade sig gøre.

Fantasy maleri med engel der besøger en kvinde som ligger i det grønne græs

Akryl Fantasy maleri med engel af kunstneren "Magic Angel" i ramme med glas. Maleriet måler 100 cm x b70 cm.

Fantasy i litteraturen

Det er hyppigt bogelskere, som har en kærlighed for fantasy genren, der er interesseret i fantasy malerier. Hele bogserien omkring "Harry Potter" er et eksempel på populær Fantasy i litteraturgenren, som henvender sig til til det unge publikum. Det ældre værk af Tolkien "Ringenes" Herre er et eksempel på litteratur forbeholdt mere modne læsere.


Farveright maleri i fantasygenren med flere farverige kvadrater

Fantasy maleriet "Blaze Of Glory" rummer masser af levende farver og strukturer. Billedet er malet med akryl af Ivan Balco i 2019 og måler 150 cm x 100 cm. Maleriet er sat på 100% bomuld kvalitet lærred

Begge serier er populære som aldrig før, hvilket har medført en sand srøm af fantasylitteratur til publikummer i alle aldre.

Katalysatoren for genrens popularitet er typisk Hollywoodfilm, som med overdådige produktioner baserer flere og flere film på populære bøger.


Se mere end 1600 originale fantasy malerier


Mange fantasy malerier udspringer fra scener i bøger og film. Dette betyder at udvalget er næsten uendeligt og giver købere rig mulighed for, at finde netop det maleri de ønsker.

Er du interesseret i fantasy genren, er det bestemt anbefalelsesværdigt at have et fantasy maleri hængende. Ikke nok med at det er smukt, ofte er malerierne meget sigende, og man kan derfor få noget nyt ud af det hver gang man ser det.

Af Thomas Jensen, skribent

Relaterede artikler

Postmoderne kunst

De nye unge kunstmalere - hvem er de ?

Surrealisme - hvad dækker over den drømmende kunstart ?

Moderne kunst i Danmark

De 5 mest kendte malerier i verden

Hobbymaling - sådan kommer du i gang som nybegynder

Online galleri med Danmarks største udvalg af unikke malerier

Malerier med dyremotiver - se det store udvalg her

Kunstnerinterviews på Maleribasen

Mahoney: Bauhaus kunst, punk, energi og mere kunst til folket

Arendal: Kreativiteten på lærredet kom buldrende efter 20 års pause

á JesPere : Jægeren og kunstneren der trækker os tilbage til fortiden

Nadia Carstens: 18 årig talentfuld kunstner med fokus på æstetikken

Birgit Højgaard : Opskriften er at tro på sig selv og vise malerierne frem

Jakob Ingvorsen: Ung talentfuld kunstner med en masse på hjerte

Anne-Mettes: Malerkunst set fra den lyse side

Inge Thøgersen: Fra jakker og unika produktion, til global gallerist


Alle artikler