Verdens 5 dyreste malerier

Hvilke malerier er verdens dyreste, og hvem stod bag dem?

Igennem tiden er der malerier, som ikke kun har opnået ikonisk prestige, men som også er blevet solgt til imponerende priser til svimlende beløb på op til flere milliarder danske kroner. Herunder kan du blive klogere på verdens 5 dyreste malerier, der er blevet solgt og forsikret igennem tiden.

Maleri af en kvinde i en mørk klædedragt, som kigger tilbage på tilskueren.

Leonardo da Vincis absolutte mesterværk "Mona Lisa" er nok det mest kendte maleri i verden og er det maleri som ses af flest mennesker årligt. "Mona Lisa" udstilles på Louvre i Paris og har gennem tiden været mål for utallige konspirationesteirier, bl.a. i bogen "Da Vinci Mysteriet" af forfatteren Dan Brown. Her antydes det at Mona Lisa, er Maria Magdalena, Jesus hustru og at Jesu efterkommere stadig lever den dag i dag.
Læs mere om maleriet på Wikipedia

#1 “Mona Lisa” - Leonardo Da Vinci

Leonardo Da Vinci har malet det maleri, som igennem det seneste århundrede er kendt for både at være et af verdens mest berømte og samtidig også det dyreste. Det anses i dag for at være uvurderligt, hvilket gør det umuligt at sætte en pris på.


Vidste du at:
VIP profiler på Maleribasen kan sætte op til 200 malerier til salg fra kun kr. 39,- pr. måned. Maleribasen tager ingen provision af salg.


Helt tilbage i 1962 blev det forsikret for 100 millioner dollars, hvilket i dag vil svare til cirka 700 millioner dollars. Denne forsikringspris gør ”Mona Lisa” til verdens absolut dyreste maleri.

To kvinder sidder på jorden i smukke kjoler med mange farver

Gauguin´s maleri "Nafea Faa Ipoipo" er en hyldest til Tahiti og i særdeleshed deres kvindelige befolkning. Maleriet kan tolkes som Gaugains splittelse mellem de oprindelige indbyggere på Tahiti, og de koloniherer der bestemte over dem og deres dagligdag.
Læs mere om maleriet på Wikipedia

#2 ”Nafea Faa Ipoipo” - Paul Gauguin

”Nafea Faa Ipoipo”, oversat til dansk ”Hvornår vil du gifte dig?” er et ekspressionistisk maleri malet i 1892 af Paul Gauguin. Maleriet af de 2 kvinder i farverigt landskab af guld og blå blev i 2015 ,i et privat salg solgt for 300 millioner dollars.

Motivet er inspireret af Gaugin’s rejse til Tahiti tilbage i 1881, hvor han blev forelsket i både landet og dets kvinder.


Er du kunstelsker ? Maleribasen har mere end 9000 unikke og originale malerier til salg. Søg blandt dem alle her


Maleri af to personer som spiller kort i rødlige nuancer

"Kortspillerne" var i 2011 verdens dyreste maleri, hvis man ser bort fra det forsikrede "Mona Lisa". Maleriet er en del af en serie på 5 malerier malet af Paul Cézanne. Maleriet blev i 2011 købt af kongefamilien i Qatar for ca. 250 millioner dollars.
Se alle 5 malerier i serien her

#3 ”Kortspillerne” - Paul Cézanne

Paul Cézanne malede i 1892-1893 en serie på 5 malerier, hvoraf ét af dem er i blandt verdens 5 dyreste malerier.

Flere af disse kunstværker er i besiddelse hos nogle af verdens største museer og kunstsamlinger såsom Courtauld Kunstinstitut (London) og Musée D’Orsay (Paris).

I 2011 blev ét af værkerne – ”Kortspillerne” – solgt til en pris på over 250 millioner dollars, hvilket på daværende tidspunkt var den dyreste salgspris.

Det abstrakte mesterværk Interchange af Willem de Kooning

Willem de Koonings oliemalede mesterværk "Interchange" indbragte sælgeren over 2 milliarder. Læs mere om maleriet på Wikipedia

#4 ”Interchange” - Willem de Kooning

Det er ikke kun kunstværker fra 1800tallet, som i eftertiden er blevet solgt til flere hundrede millioner dollars.

Den hollandsk/amerikanske kunstner, Willem de Kooning, færdiggjorde i 1955 et abstrakt kunstværk, der i september 2015 blev solgt for 300 millioner dollars -svarende til cirka 2,01 milliarder danske kroner.


Find malerier af danske kunstnere i alle stilarter, farver og genrer og kontakt alle kunstnere direkte.


Køberen, investoren Kenneth G. Griffin, købte ved samme lejlighed et andet af Willem de Kooning’s malerier, der er iblandt verdens 10 dyreste malerier.

To malerier af et bryllipspar af den berømte maler Rembrandt

Rembrandts berømte og kostbare malerier af de giftelystne Maerten Soolmans og Oopjen Coppit. Maleriet blev solgt for ca. 1,2 milliarder danske kroner. Klik på billedet for at se malerierne i større format på artsviewer.

#5 "Bryllupsparret" - Rembrandt

I 1634 malede Rembrandt portrætter af et bryllupspar iklædt datidens sort/hvide tøj. I 2015 blev begge malerier solgt for 180 millioner dollars. Det svarer til ca. 1,2 milliarder danske kroner.

Malerierne hænger i dag på nogle af verdens mest berømte kunstmuseer – hhv. Rijksmuseum og Luovre. Maleriet kendes også som det længere navn "Portrætter af bryllupsparret Maerten Soolmans og Oopjen Coppit".

Af Thomas Jensen, skribent

Relaterede artikler

Dansk kunst

Hvad er Impressionisme ?

Fantasy og Goth malerier

Postmoderne kunst

De nye unge kunstmalere - hvem er de ?

Surrealisme - hvad dækker over den drømmende kunstart ?

Moderne kunst i Danmark

De 5 mest kendte malerier i verden

Hobbymaling - sådan kommer du i gang som nybegynder

Online galleri med Danmarks største udvalg af unikke malerier

Malerier med dyremotiver - se det store udvalg her


Kunstnerinterviews på Maleribasen

Brad Mossman, en multikunstner folder sig ud

Mahoney: Bauhaus kunst, punk, energi og mere kunst til folket

Arendal: Kreativiteten på lærredet kom buldrende efter 20 års pause

á JesPere : Jægeren og kunstneren der trækker os tilbage til fortiden

Nadia Carstens: 18 årig talentfuld kunstner med fokus på æstetikken

Birgit Højgaard : Opskriften er at tro på sig selv og vise malerierne frem

Jakob Ingvorsen: Ung talentfuld kunstner med en masse på hjerte

Anne-Mettes: Malerkunst set fra den lyse side

Inge Thøgersen: Fra jakker og unika produktion, til global gallerist


Alle artikler